Hoppa till innehåll

Mat- och vinprovningar online

  • av
mat och vinprovning online

Digitala mat- och dryckesprovningar blir allt mer populära. Presenterna kan skickas digitalt och mottagaren köper hem produkter, enligt en lista, samt ser på en video under smakprovningen.  

Utför dryckesprovningen hemma med vänner – antingen som är på plats eller som är med digitalt. Guidning sker via en förinspelad video.

Önskas vin, champagne eller öl provas i hemmet?    

Vinprovning online

Vinprovning online består av en förinspelad video på 1 timme där en duktig sommelier guidar och berättar om olika viner samt dess karaktär. Videon blir tillgänglig efter köp och kan sedan ses vid fritt antal tillfällen – när som helst på dygnet.

Ölprovning online

Ölprovning är en upplevelse för två som ofta ligger på topplistor hos upplevelseföretagen. Det sker främst hos restauranger och ölkällare – men kan även genomföras online. Dra ihop ett kompisgäng, ät något gott och genomför ölprovningen tillsammans.

Den historiska ölprovningen genomförs med guidning av en video med Viktor Hansen. En öllista skickas ut i förväg så att rätt ölsorter hinner köpas hem till provningen. Videon är ca en timme och under den tiden kommer Viktor att guida deltagarna om ölens historia och hur karaktäristiska smaker växer fram. Totalt kommer sex olika ölsorter att provas.

Bubbelprovning online

Genomför en trevlig champagneprovning i hemmet – vägledd av Fredrik Schelin.

När denna upplevelse köps laddas först en lista hem på vilka drycker som kommer att provas. Dessa köps in via Systembolaget innan själva provningen förväntas genomföras. Det kan vara smart att vara ute i god tid så att eventuella kompletteringar hinner genomföras om det skulle vara slut på hyllorna.

Komplettera beställningen med att beställa boken ”CHAMPAGNE 49 miljoner bubblor i en flaska”. Kanske något att lotta ut till deltagarna – eller ha som pris i en tävling.

Bubbelprovningen sker digitalt genom att en video spelas upp via dator, mobil eller surfplatta. Därmed är den tillgänglig året runt – när som helst på dygnet.

 Tips vid dryckesprovningar

  1. Drick inte alkohol samma dag som dryckesprovningar ska ske
  2. Undvik starka parfymer och dofter
  3. Genom smakprovningarna i vardagsrummet – för att undvika köksoset
  4. Låt alla beskriva på sitt sätt

Komplettera med chokladprovning?

Både till vin och champagne passar choklad!

Kompletta kvällen med en digital chokladprovning. Upplägget kan se något olika ut beroende på vilket företag som anlitas för smakprovningen. Till skillnad mot dryckesprovningar går det däremot inte att gå till en specifik butik för att köpa exakt de produkter som ska provsmakas.

Med chokladprovning är det vanligare att aktören skickar hem en ask praliner. Det mest personliga alternativet är sedan att boka en tid hos en chokladbutik som därmed kopplar upp sig med webkamera och är med under hela provningen. På detta sätt kan även flera personer vara med på samma chokladprovning – oavsett var i landet de bor.

Låt inte avstånd stoppa dig! Choklad- och dryckesprovningar blir allt mer populära att boka och genomföra med vänner. Oavsett om vännerna är i hemmet eller med digitalt.