Hoppa till innehåll

Skicka adventskalender

  • av

En adventskalender är en uppskattad gåva som räcker länge – i 24 dagar. Flera butiker erbjuder både inslagning och att paketet skickas direkt till mottagaren.

  • Roligt för stora och små
  • Allt från godis och leksaker till hygienprodukter
  • Skickas direkt till mottagaren

Skicka till mottagaren – Så fungerar det

Fler och fler E-butiker erbjuder tjänsten att köpt paket levereras till en adress, medan fakturan skickas till en annan. På detta sätt går det att välja nästan vad som helst från butiken och skicka direkt till den som fyller år, har namnsdag eller bara behöver uppmuntran.

Ange i kassan

Det vanligaste är att önskad leveransadress anges i kassan. I vissa fall går det även att välja vilket datum som paketet önskas levereras. Däremot får man tänka på att E-butikerna inte kan lova leveransdatum utifrån att posthanteringen kan ta olika lång tid.

Leverans och faktura

Paketet, med önskat tillhörande kort, levereras några dagar före december medan fakturan skickas till beställaren.

Exempel på adventskalendrar

För bara 10 år sedan var adventskalendrar något som enbart barnen tog del av. Bland annat reklamkalendrar, chokladkalendrar och inte minst TV- och radiokalendern.

Utvecklingen har däremot gått mot att allt fler ”vuxenalternativ”. Något som kan skapa en mysig stämning under hela december. Exempel på adventskalender 2023 är:

Choklad

De billigaste chokladkalendrarna kostar någon tia och innehåller enklare mjölkchoklad. De som däremot uppskattar fina praliner och premiumchoklad kan istället välja en finare chokladkalender. Flera chocolaterior sälja dessa i deras butiker, både online och i fysisk butik. Chokladkalendrarna även mycket vanliga att hitta i presentbutiker.

Bulow lakrits

Det finns lakrits – och det finns Bulow. Ett lyxmärke som levererar 24 fina lakritsprodukter i deras adventskalender. Utöver att smaken är exklusiv så är även utseendet på denna kalender i samma stil.

Yves Rocher

Yves Rocher är ett av världens mest kända varumärken inom skönhetsprodukter. Denna adventskalender bjuder därmed på 24 överraskningar i form av småprover. Detta inom hud-, hår-, och kroppsvård samt både parfymer och makeup. Passar för de som vill utforska skönhetsmärkets breda utbud av produkter.

Gents

Även Gents är ett internationellt känt märke. Utbudet består primärt av herrprodukter inom rakning, skäggvård och livsstil. I deras adventskalender för 2023 finns 24 doftprover på parfymer. Varje liten behållare rymmer 0,7 ml och beräknas därmed räcka i 1-3 dagar.

Kom ihåg att beställa i tid

Flera butiker som säljer lyxiga adventskalendrar online säljer dessa enbart inom specifika datum. Det kan då vara möjligt att lägga en beställning i förväg men samtliga levereras exempelvis i mitten av november. Därmed kan det även vara omöjligt att lägga en beställning efter exempelvis 20e november. Var ute i god tid alltså!