Hoppa till innehåll

Ge bort matkasse – Digitalt presentkort

Ge bort hemkörd matkasse i födelsedagspresent. Välj belopp och ha digitalt presentkort inom några minuter. Skicka på mail, sms eller skriv ut.

  • Presentkort i PDF-format
  • Mottagaren väljer kasse och datum
  • Matkasse direkt till dörren
Beställ

Det finns flera leverantörer av matkassar i Sverige. Det som bland annat skiljer dem åt är leveransområde, utbud och pris. En av de största leverantörerna är Linas Matkasse vilka även erbjuder försäljning av digitala presentkort. Ett enkelt sätt att snabbt köpa en digital present – som sedan levereras via sms, mail eller i utskrivet format.

Beställa matkasse – till någon annan

  1. Kontrollera leveransområde

Börja med att kontrollera att leverantören av matkassarna kan leverera i det område där mottagaren av presenten bor. Detta sker enklast på hemsidan genom att postnummer anges i deras sökfunktion. Har inte Linas Matkasse leverans inom området hittas kan andra matkassar ses på hemleveransguiden.se. Skulle Linas presentkort köpas och det visar sig att mottagaren inte bor inom leveransområdet lovar företaget att återbetala beloppet.

  1. Välj presentkort eller matkasse

De olika leverantörerna erbjuder olika presentlösningar. Hos Linas Matkasse kan presentkort köpas till ett valfritt belopp. När sedan mottagaren får presentkortet kan det användas vid betalning/delbetalning av de matkassar som beställs.

Ett alternativ är att exempelvis ”4 matkassar för 4 personer” beställs med leverans varannan vecka. På detta sätt får mottagaren mat levererad till dörren vid fyra tillfällen. Det är sedan du som gett presenten som väljer om abonnemanget ska förlängas eller inte.

  1. Kom ihåg att säga upp…

De allra flesta matkassar beställs i abonnemangsform. Därmed behöver abonnemanget sägas upp om fler kassar inte önskas. Ges ett presentkort är det mottagaren som startar/avslutar abonnemanget. Ges istället ett antal matkassar blir det du som givare som behöver säga upp abonnemanget i tid. Kom ihåg att det kan vara exempelvis en veckas uppsägningstid.

Alternativ – Skicka mat via matbud

Ett alternativ till matkasse är att beställa ett ”matbud”. Det kan exempelvis ske via Foodora eller Wolt – beroende på vilken stad som maten ska levereras inom. I appen anges vilken stad som leverans ska ske varpå matbutiker presenteras. Därefter kan inköp ske från en lokal matvarukedja.

Plocka ihop en kasse med allt från fryst lasagne till vindruvor och mjölk. Betala i kassan och välj leveransadress samt leveranstid. Se sedan till att vännen är hemma och tar emot en överraskande kasse full med livsmedel.