Hoppa till innehåll

Skicka presenter

Bud, brevlåda eller digitalt? De senaste årens utveckling av e-handel och budtjänster har skämt bort oss med möjligheter att skämma bort andra på. Kort sagt, så är det enkelt att överraska någon du tycker om – det är bara ett skicka en present på det sätt som du önskar.

GOTT

skicka fika

skicka nutella

skicka lakrits

MAT

BLOMMOR

ÖVRIGT

skicka nutella

Övriga

Se ytterligare presenter att skicka i vår blogg med tips och nyheter

Skicka presenter

Vill du göra en (geografiskt) avlägsen vän glad? Bor personen långt borta så är det lätt att överraska genom att skicka presenter. De senaste årens utveckling av e-handel och budtjänster har skämt bort oss med möjligheter att skämma bort andra på.

Kort sagt, så är det enkelt att överraska någon du tycker om – det är bara ett skicka en present på det sätt som du önskar.

1. Digitala presenter

Digitala presenter är kanske det enklaste och snabbaste att skicka. Här finns till exempel ”Videohälsning från kändis” och digitala skraplotter som skrapas på nätet.

Så funkar det med digitala presenter

Exakt hur det fungerar varierar från tjänst till tjänst. Med presenten Videohälsning från kändis väljer du en e-postadress som kändisen skickar videon till. Oftast väljer man sin egen, så att man skicka vidare den till mottagaren när man önskar.

Med andra digitala presenter kan mottagaren direkt få ett mail eller SMS skickat till sig, såsom när det gäller lotter till exempel.

Exempel på digitala presenter: 

  • Videohälsning från kändis. Du kan välja bland hundratals kändisar – och förhoppningsvis finns någon av mottagarens idoler tillgänglig. En videohälsning kostar från ungefär hundralappen till tusenlappen, beroende på vem du väljer.Till skillnad från många andar digitala presenter levereras en videohälsning inte omedelbart. Kändisen måste först ta emot beställningen, spela in den och skicka filmen.
  • com – Digitalt presentkort. Att köpa upplevelser i presenter har blivit väldigt populärt. Upplevelse.com har ett mycket stort urval av upplevelser, så att du kan göra den här digitala presenten personlig för mottagaren. Dessutom levereras kortet i en lyxig presentbox.
  • HomeQuest. Varför inte ge bort en spelupplevelse? HomeQuest är ett spel som antingen kan spelas tillsammans hemma, eller på nätet. Det handlar om att lösa ett mysterium och hitta ledtrådar och svar på gator för att kunna göra det.

2. Presenter med bud

Vill du skänka en fysisk present, något som går att ta på? Då kanske present med bud kan vara något för dig. När en present levereras med bud brukar det bli en särskilt glad överraskning för mottagaren.

Så funkar det med bud

När du beställer en present med bud får mottagaren leverans av en kurir som kommer till dörren. Se till att på förhand kontrollera vad som händer med produkten om mottagaren inte skulle vara hemma. Ett alternativ är till exempel att den lämnas vid dörren.

Exempel på presenter med bud: 

  • Blomsterbud. Att skicka blommor är en tidlös present och ett säkert kort. Det finns möjlighet att göra buketten personlig, med mottagarens favoritblomma eller favoritfärg i åtanke. Eller varför inte säga något med blomsterspråk?
  • Semla med bud. Alla älskar väl semlor? Genom tjänsten Cake it Easy kan du skicka semlor med bud till någon du tycker om. Du väljer bara hur många du vill skicka, adress de ska levereras till och önskat datum och tid.
  • Fika med bud. Fika med bud är perfekt när du spontant vill göra någon glad. Det kan vara allt från saftiga kanelbullar och mumsiga kondisbitar till gräddiga bakelser. Tillgängligt i Lund, Luleå, Göteborg och Stockholm.

 

3. Till brevlådan

Osäker på när mottagaren är hemma? I sådana fall är det bättre alternativ att skicka till brevlådan, än med bud. Nedan följer tre exempel på presenter att överraska mottagaren med när den kollar posten.

Exempel på presenter till brevlådan:

  • Te med posten. Te passar fint att skicka som en present, ”krya på-hälsning” eller bara som en fin gest. Urvalet är brett och du kan skicka det te du tror passar mottagaren bäst, direkt till dennes brevlåda.
  • Nutellaboxen. Nutella är väl omtyckt av de allra flesta – med Nutellaboxen kan du skicka en box med elva förpackningar Nutella direkt till brevlådan. Ett enkelt sätt att uppvakta den som är förtjust i sötsaker.
  • Lakrits med posten. Genom företagen Bluebox och Godisboxen är det enkelt att beställa hem lakrits till någon du vill överraska. En perfekt present för lakritsälskaren!

 

Företag vi samarbetar med

Bjuda.nu samlar tjänster från olika företag som på ett eller annat sätt gör det enkelt för dig att bjuda. Här är några av företagen vi samarbetar med:

Upplevelse.com

Som namnet avslöjar, arbetar Upplevelse.com med att erbjuda upplevelser. De har ett stort antal produkter som du kan överraska en vän med. Företaget grundades 2009 och är baserat i Bromma i Stockholm.

Godisboxen

Godisboxen har ett stort urval av godis och andra godsaker. De förpackar godsakerna fint och levererar dem i snygga boxar till mottagaren. Boxarna kan göras mer personliga genom att ladda upp ett foto som får pryda des framsida. Sajten har funnits sedan 2007, och företaget har sitt säte i Ystad.

Bluebox

Bluebox ordnar roliga presenter och godsaker, slår in dem fint och skickar den till önskad adress. Slogan är ”Saker man blir glad av”, och förutom godbitar säljer de även exempelvis resor, festprylar och inredning.

Frågor och svar om Bjuda.nu

Säljer Bjuda.nu några av produkterna?

Nej! Bjuda.nu samlar och informerar om tjänster som gör det möjligt att bjuda någon. Hos oss ska det vara enkelt att hitta rätt present till rätt tillfälle – och gärna kunna beställa den direkt från datorn. Bjuda.nu tjänar pengar genom så kallade affiliatelänkar. Det innebär ingen extra kostnad för besökaren, däremot kan butiken vi länkar till ge oss en liten provision på en försäljning.

Kan jag vända mig till er för support?

Om det gäller sidan Bjuda.nu och dess funktioner. Om det gäller frågor om produkter är det bäst att vända sig direkt till företaget som säljer den produkten. Frågor som riktar sig till oss är du varmt välkommen med, och kan ställas genom det här formuläret.

Kan Bjuda.nu ta upp min produkt på sidan?

Det är möjligt, om vi tycker om den och tycker att den passar. Hör gärna av dig via formuläret och berätta mer om produkten.