Hoppa till innehåll

Skicka torkade blommor som present

lägga upp blommorna på bordet

Skicka en box med torkade blommor – via posten

  • Skicka som ”Prova på” eller via löpande abonnemang.
  • Mottagaren får blommorna i en box via posten
  • Skapa en bukett enligt medföljande guide.
Beställ

Att skicka blommor med posten är en tjänst som blivit alltmer populär. Det är ett bekvämt sätt att överraska någon på avstånd eller förgylla sitt eget hem med färska blommor. Genom tjänsten får kunden färska, hållbara snittblommor, eller torkade blommor,  levererade direkt till sin dörr.

Blombruket.se – Recension

Vi har provat att beställa blommor via blombruket.se, där blommorna levereras till brevlådan och där mottagaren själv bygger ihop sin bukett.  Läs mer om hur vi gick till väga och vad vi tyckte om produkten här.

Beställning och leverans

Blommorna beställdes online på blombruket.se och det fanns flera typer av buketter att välja bland. Vi valde en torkad bukett för den extra långa hållbarhetens skull men det finns även färska blommor att välja bland.

I samband med beställningen finns möjlighet att fylla i valfri mottagare och adress inom Sverige och blommorna går således att skicka som blombud. När beställningen lagts är det sedan bara att vänta på att paketet dyker upp i brevlådan.

paket med torkade blommor

Innehåll

Den valda buketten levereras fint förpackad i en kartong. I kartongen kommer även ett kort med ”floristens recept” med flera matnyttga tips när det är dags bygga ihop buketten – så som att olika vaser ger olika resultat.

Just den här buketten innehöll 7 sorters torkade blommor, bland annat rosor, vallmo och lavendel. Den torkade lavendeln gav ifrån sig en härlig doft när förpackningen öppnades.

Kvar i lådan när blommorna hade plockats ur fanns en del blad och skräp men det var inget som påverkade helheten efter att buketten hade byggts ihop.

paket 2 lägga upp blommorna på bordet

Att bygga ihop buketten

Att buketten kommer omonterad har, i vårt tycke, faktiskt flera fördelar. Det ger valmöjligheter när det kommer till att bygga ihop den efter eget tycke och smak. Trots att blommorna i det här fallet var torkade och lite sköra, var det inga problem att vrida och vända på blommorna tills resultatet kändes bra.

Blommorna hade också väldigt långa stjälkar när dom kom, vilket gav ett bra utgångsläge när vas skulle väljas. Med långa stjälkar kan dom klippas till önskad längd för att passa i antingen en större eller i en mindre vas. Det färdiga resultatet blev en jordnära bukett men ändå med inslag av en färgklick. Här har buketten byggts direkt i handen för att sedan kortas ner innan den placerades i vasen.

göra bukett av torkade blommor Snygg bukett med blommor

 

Fördelar och nackdelar

+ Prisvärt

+ Roligt att få bygga sin egen bukett

+ Kan skickas som blombud till valfri mottagare

– Vissa av blommorna var skadade efter leveransen

 

Egna tankar och betyg

Att beställa blommor till sig själv eller till någon annan via blombruket.se är lite annorlunda – men på ett bra sätt. För oss kreativa själar är momentet med att bygga buketten själv bara ett plus i kanten men det kan förstås finnas dom som föredrar en färdig bukett. Å andra sidan är det inte så svårt att göra det själv, det går trots allt att flytta om och ändra blommorna tills att man blivit nöjd.

Att vissa av blommorna skadats en del under leveransen är kanske inte så konstigt, i och med att just torkade blommor kan vara lite sköra. Det var heller inget som störde utseendet på buketten när den väl var färdig, så egentligen är det inget att anmärka på.

Vi tycker att konceptet är roligt och produkterna prisvärda. Det är inte dyrare än att handla i en vanlig blomsterbutik och dessutom erbjuder företaget fri leverans och ett gratis hälsningskort på flera av produkterna.

Kort och gott var detta ett annorlunda och roligt sätt att köpa blommor på och vi ger både konceptet och buketten betyget 5/5.


 

Så fungerar Blombruket

Kunderna kan välja mellan enstaka leveranser eller en löpande prenumeration. Vid beställning specificeras önskad leveransvecka och, om det gäller en gåva, mottagarens adress och en personlig hälsning. Blommorna kommer i en låda, med lösa stjälkar, direkt till kundens brevlåda eller dörr, vanligtvis på en torsdag eller fredag. Det krävs inte att man är hemma vid leveransen, vilket tillför en extra bekvämlighet.

Självarrangemang av blommor

Varje leverans innehåller en ny komposition av blommor som kunden arrangerar själv. Medföljande instruktioner ger vägledning om hur man bäst arrangerar blommorna, samt erbjuder skötselråd och tips för att förlänga deras livslängd. Dessa instruktioner hjälper även till att skapa nya buketter av blommor från tidigare leveranser.

Innehållet

Varje leverans innehåller 10 till 20 blomstjälkar, beroende på storlek och sort, samt instruktioner och två komposterbara påsar med blomsternäring. Blomsorterna är noga utvalda för att säkerställa lång hållbarhet och färskhet.

Flexibilitet och kundtillfredsställelse

Tjänsten erbjuder stor flexibilitet i sina leveranser. Kunden kan välja specifika veckor för leverans och behöver göra sin beställning senast lördagen veckan innan önskad leverans. Ändringar i prenumerationen, som att pausa eller ändra leveransadress, måste också göras senast denna dag.

Om blommorna levereras under kalla förhållanden eller om brevbäraren bedömer att det inte är lämpligt att lämna dem ute, skickas en avisering om att paketet kan hämtas hos närmsta postombud. Blombruket har en 100 % nöjd-garanti.

Frågor och svar

Hur fungerar beställningsprocessen för blomleveranstjänsten?

Beställningsprocessen är enkel och flexibel. Kunden väljer mellan enstaka leveranser eller en löpande prenumeration, och specificerar önskad leveransvecka. Vid gåvor anges mottagarens adress och en personlig hälsning, och blommorna levereras direkt till dörren.

Vad innebär självarrangemang av blommor i denna tjänst?

Varje leverans innehåller en unik komposition av blommor som kunden arrangerar själv. Medföljande instruktioner erbjuder vägledning för arrangemang, skötselråd och tips för att förlänga blommornas livslängd. Detta uppmuntrar kreativitet och ger en personlig touch till varje bukett.

 Vad ingår i varje blomleverans?

I varje leverans ingår 10 till 20 blomstjälkar, beroende på storlek och sort, samt instruktioner och blomsternäring. Blomsorterna är noga utvalda för att garantera färskhet och lång hållbarhet, vilket ger kunden en högkvalitativ upplevelse.

 Hur hanteras flexibilitet och kundtillfredsställelse i tjänsten?

Tjänsten erbjuder stor flexibilitet genom att låta kunden välja leveransveckor och göra ändringar i prenumerationen. Om blommorna inte kan levereras direkt till dörren, skickas en avisering för upphämtning hos närmsta postombud. Dessutom garanterar en 100 % nöjd-garanti kundtillfredsställelse.